Megtekintés
2024-ES PÁRIZSI AUTÓSZALON
A CITROËN TELJESEN MEGÚJULT TERMÉKPALETTÁVAL ÉS IZGALMAS ESEMÉNYEKKEL TÖLTI MEG STANDJÁT
Poissy, 2024. október 14.

_ A C3 és a C3 Aircross európai bevezetésén felbuzdulva a Citroën felgyorsítja átalakulását, és a 2024-es Párizsi Autószalonon teljesen megújult kínálattal jelentkezik.

 

_ Az eseményen négy világpremierre is sor kerül: az új C4 és C4 X magasabb dimenzióba emeli a Citroën C-szegmensbe tartozó modelljeit, a C5 Aircross Concept egy karakteres és stílusos családi SUV jövőképével szolgál, az Ami 4. születésnapját pedig a tervezők egy igazán szerethető, teljesen megújult Amival ünneplik.

 

_  A stand is tükrözni fogja a Citroën márka átalakulását egy emberközelibb, egyszerűbb, energiától duzzadó és vibráló márkává. Az esemény középpontjában a Citroën stúdió áll majd, amely a szalon teljes időtartama alatt izgalmas beszélgetésekkel és tartalmakkal szolgál.

 

Nem sokszor volt példa arra, hogy a Citroën ennyi új modellt vonultasson fel egy autószalonon. Alig több mint egy év leforgása alatt a Citroën európai kínálatának közel 80%-a változás elébe néz a főbb piaci szegmensekben. A Citroën standja ezért most a márka teljes megújulásáról fog tanúskodni, olyan modellek bemutatásával, amelyek mindegyike – a saját területén – megfizethető mobilitási megoldást kínál, karakteres dizájnnal és felülmúlhatatlan fedélzeti kényelemmel. A sajtónapon bemutatandó összes modell a Citroën új stílusjegyeit viseli magán. A Citroën az autóipar ügyfélszemmel sokszor bonyolultnak tűnő világában megfoghatóbb élményeket kínál, legyen szó akár egy jármű interneten keresztüli kiválasztásáról, akár az igényekhez igazodó különféle hajtásláncokról vagy a járművek karbantartásáról.

A látogatókat egy meleg hangulatú, színpompás stand fogadja, amely messziről felismerhető az ún. Ami toronyról. A kiállítóhelyen egy több mint 50 m2-es óriásképernyőn is megjelennek majd a márka új termékei. A hangulatról minden nap a Citroën-stúdió gondoskodik, ahol szakértőkkel, influenszerekkel és újságírókkal is készülnek majd interjúk és podcastok.

 

 

01. Új C3: közönségkedvenc a láthatáron

 

A látogatóknak lehetőségük lesz megismerni az új C3-at, amelyre európai bevezetése során már több mint 50000 megrendelés érkezett. A megfizethető árú új C3 igazi mérföldkőnek ígérkezik: egészen újszerű mobilitási lehetőséget kínál modern, vonzó stílusával, nagyfokú sokoldalúságával és az ebben a szegmensben elvárható maximális felszereltségével. A Citroën egyik emblematikus modelljének 4. generációja az eddigieknél is nagyobb fedélzeti kényelmet kínál a Citroën Advanced Comfort® felfüggesztéssel, amely remekül kiegészíti az újratervezett Advanced Comfort üléseket és a műszerfalon megjelenő C-Zen lounge koncepciót. Az előző változathoz hasonlóan kompakt és agilis modell mostantól még praktikusabban használható, még könnyebben hozzáférhető utastérrel várja utasait. Forgalomba kerül benzines motorral, sokoldalúságot és könnyű használatot

biztosító hibridként, valamint elektromos változatban is, amelynek hatótávolsága több mint 320 km (WLTP-ciklus szerint).

 

 

02. Új C3 Aircross: első találkozás a nagyközönséggel

Eljött az új C3 Aircross, a legolcsóbb és legkényelmesebb, akár 7 személy befogadására alkalmas, többféle energiaforrással működtethető kompakt SUV első nyilvános bemutatkozásának ideje is. Teljes újratervezése után új műszaki platformra került, robusztus és magabiztos SUV-ként definiálja magát, és a Citroën új formanyelvét képviseli. A Citroën Advanced Comfort® felfüggesztésnek, az új Citroën Advanced Comfort® üléseknek és a hologramos kivetítővel (Head-Up Display) ellátott C-Zen Lounge koncepciónak köszönhetően kiemelkedő fedélzeti kényelmet biztosít. 4,39 m-es hosszúságával még könnyen vezethető, ugyanakkor tágas helyet kínál a fedélzetén utazóknak. A benzines, 136 lóerős hibrid és elektromos (5 üléses) változatban is kapható modell maximálisan megfelel a sokoldalúságot és modernitást kereső családok és felhasználók változatos igényeinek.

 

 

03. Az új C4 világpremierje

A Citroën bemutatja az új C4-et, amely fontos változásokat hoz a kompakt ötajtósok-piaca egyik meghatározó szereplőjének életébe. A legfrissebb változtatásokkal az új C4 minden eddiginél kiegyensúlyozottabbá és stílusosabbá válik. Az új modell egy kupé-szerű ötajtós dinamizmusát néhány olyan stílusjeggyel ötvözi, amelyek inkább az SUV-k világát jellemzik. A márka új arculatához igazodó, kiforrottabb és strukturáltabb elülső résznek köszönhetően az új modell karakteresebbé és egységesebbé válik. Az új C4 hátsó nézetét is átalakították, hogy még töretlenebb és kiegyensúlyozottabb benyomást keltsen. A fedélzeti kényelmet új Advanced Comfort® ülések és új műszeregység fokozza. A hibrid és teljesen elektromos változatban is elérhető modell egyszerű és megfizethető megoldásokkal segíti az elektromos átállást.

Tekintse meg a teljes sajtóanyagot >>

 

04. Az új C4 X világpremierje

A Citroën standján az innovatív és vonzó új C4 X is bemutatkozik az európai vásárlóknak. Az új C4 X egyszerűbb és egységesebb elődjénél. Elegáns sziluettel büszkélkedhet, amely egy tágas lounge-nak ad helyet. Az új C4 X-ben a fastback modellek kecses eleganciája, a tágas négyajtósok kifinomultsága és az SUV-k határozott fellépése egyaránt tetten érhető. Orr-részét a márkakép új elemei határozzák meg, erőt és modernitást sugallva. Az új C4 X egy olyan „kuckóba” invitálja utasait, ahol minden pillanat a nyugalomról szól. Ezt az érzést erősítik az új Citroën Advanced Comfort® ülések és a vadonatúj digitális műszeregység is. Az új C4 X tulajdonosai igényeik szerint választhatnak a hatékony hibrid és elektromos megoldásokat kínáló palettáról.

Tekintse meg a teljes sajtóanyagot >>

 

05. A C5 Aircross Concept világpremierje

A C5 Aircross Concept erőteljes, karakteres víziót kínál a jövő Citroën SUV-jairól. A családok minden tagja számára kivételes kényelmet és térélményt ígér négy keréken guruló, lounge-jellegű fedélzetén. Formaterve eredeti és határozott, egyszerre izmos és kidolgozott. Masszív, plasztikus tömbjében a tágas terek egyszerűségét a feszes vonalak energiája hatja át. Az aerodinamikai jellemzők terén kevésbé erős SUV-piacon a tervezők szerkezeti és formatervezési trükköket is bevetettek a légellenállási mutatók javítására. A C5 Aircross Concept már az STLA Medium platformra épül, amely mindenféle használati módhoz alkalmas – belső égésű, hibrid vagy elektromos – hajtáslánc integrálására képes. Az új modell 2025-ben mutatkozik be a piacon.

Tekintse meg a teljes sajtóanyagot >>

 

06. A vadonatúj All-New Ami és az Ami Buggy Vision világpremierje

Az Ami 2025-ben teljesen megújul. A leleményes, pimasz, de legfőképpen praktikus mopedautó már a 4. születésnapját ünnepli, s az alkalomra vadonatúj dizájnnal jelentkezik. A megfizethető, egyszerű és kényelmes elektromos mobilitási megoldást kínáló Ami egyedi karakterével, az általa biztosított szabadsággal és autonómiával az utóbbi években számos háztartás életét megváltoztatta. 2025-től teljesen új köntösben jelentkezik. Fényszórói magasabbra kerülnek, hogy jobban kihangsúlyozzák az új, érettebb és strukturáltabb orr-részt, valamint a modell kifejezetten vidám személyiségét. A karosszériát díszítő csíkok az ikonikus elődöt, a Kacsát (2 CV) idézik. 2025-ben már az utakon is megjelennek a vadonatúj Amik!

Az All-New Amival együtt bemutatott, és stílusában belőle táplálkozó Ami Buggy Vision tervezői teljesen „szabad kezet" kaptak egy strandoláshoz és vízi sportokhoz ideális társ megálmodására. A standon egy sárkányszörfösök számára készült konfiguráció jelenik meg, amely a színek sajátos kontrasztjával izgalmas kalandokra csábít. A leleményes megoldásokban bővelkedő járműben két személy is kényelmesen „levegőzhet”, a vászon napfénytetővel, rovátkolt kerekekkel és extra LED-sávval rendelkező modell ajtajára pedig biztonságosan rögzíthetők szörfdeszkáik is. Ez a határok nélküli koncepció akár egy jövőbeli Ami-modellváltozat alapjául is szolgálhat.

Tekintse meg a teljes sajtóanyagot >>